07-03-12

Justitieminister Turtelboom: 'een magistratuur zonder de minste zweem van partijdigheid'...

Turtelboom2.jpgDe vzw Werkgroep Morkhoven vindt dat de kinderpornozaak Zandvoort en de voortdurende klachten tegen aktievoerder Marcel Vervloesem, op een onpartijdige manier en exact volgens de bewoordingen van justitieminister Turtelboom, die een magistratuur 'zonder de minste zweem van partijdigheid' wenst, onderzocht dienen te worden.

Zij is tevens van mening dat de isolatie van Marcel Vervloesem in de gevangenis van Turnhout volledig ongepast is.  

De strafrechtbank van Turnhout (alwaar de ontlastende stukken en getuigenissen uit Vervloesem's strafdossier verdwenen), legde de aktievoerder 4 jaar geleden een spreekverbod met de pers op.  Al twee jaar lang heeft Vervloesem ook een contactverbod met zijn vrienden van de Werkgroep Morkhoven die hem iedere week gedurende 2 jaar lang in de gevangenissen opzochten. Hij had een reisverbod en mocht geen deel uitmaken van verenigingen die kindermisbruiken bestrijden.

Alsof dit nog niet voldoende is, kreeg Marcel Vervloesem in de recente brief van justitie, ook nog eens een verbod om met kamerleden, senatoren en euro-parlementsleden te spreken; een verbod om, op straffe van 2 jaar gevangenisstraf, zijn boek uit te geven; een verbod om universiteitsprofessoren te spreken terwijl zijn begeleider al 2 jaar lang de welbekende Antwerpse universiteitsprofessor Paul Cosyns is enz.

België staat nog niet officieel geregistreerd als een dictatuur maar men kan zich afvragen hoelang het nog gaat duren vooraléér iedere aktievoerder en vakbondsmilitant als een 'potentiële onruststoker', zonder vorm van proces kan opgesloten worden.

---

Foto: justitieminister Turtelboom (VLD) die voorheen minister van Binnenlandse Zaken was

 

https://www.facebook.com/groups/215391831891...
Schrijf Marcel Vervloesem: Gevangenis Turnhout, tav. Marcel Vervloesem, Cel 139, Wezenstraat 1, 2300 Turnhout (België

Commentaren

VLD-CORRUPTIE

Voormalig Open Vld-politica krijgt strafvermindering voor passieve corruptie
15/09/10

Gewezen Open Vld-politica Karin Brusselmans uit Lebbeke heeft van het Gentse hof van beroep een strafvermindering gekregen voor passieve corruptie. Als ambtenaar bij de dienst Stedenbouw van Lebbeke sjoemelde ze met bouwvergunningen.

Dossiers makelaar snel goedgekeurd
In 2004 gooide Karin Brusselmans zich samen met Bart Somers en Jean-Marie Dedecker in de verkiezingsstrijd om de voorzitterspost van de liberale partij. In 2007 liep de vrouw in Dendermonde een jaar cel met uitstel en een boete van 10.000 euro op wegens passieve corruptie en valsheid in geschrifte. Volgens het openbaar ministerie werden de dossiers van één bepaalde makelaar abnormaal snel goedgekeurd.

Tien maanden voorwaardelijk
Het hof sprak Brusselmans nu voor twee details vrij, maar veroordeelde haar wel tot een voorwaardelijke celstraf van tien maanden en een boete van ruim 5.000 euro wegens passieve corruptie. De betrokken makelaar kreeg dezelfde celstraf en 5.000 euro boete effectief. Een derde beklaagde kwam er met vier maanden cel en een kleinere boete vanaf.

"Politieke afrekening"
Volgens haar advocaat Hugo Coveliers was Brusselmans het slachtoffer van een politieke afrekening. Het dossier werd opgestart na een anonieme brief. Coveliers zal het arrest bestuderen alvorens te beslissen om naar cassatie te trekken.

Karin Brusselmans is intussen geschorst door de gemeente Lebbeke. Die kan nu de ontslagprocedure inzetten. (belga/lb)

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1158017/2010/09/15/Voormalig-Open-Vld-politica-krijgt-strafvermindering-voor-passieve-corruptie.dhtml

Gepost door: Morkhoven | 19-03-12

De commentaren zijn gesloten.