22-01-10

Gevangenissen: psycho-sociale dienst te Brugge

PSD te Brugge: problemen geraken niet opgelost

January 17, 2010 by kruitvat

Verslag van 16 januari 2010

Ben net thuis, Glenn bezocht.

Vanmorgen dus het onderhoud tussen de directrice, mevr Demeyer, Els Henrard en Glenn. Het zou er luid aan toe gegaan zijn, de directrice zou Els zwaar aangevallen hebben door haar te zeggen dat ZIJ verantwoordelijk is voor de vlotte werking van psd, dat ZIJ moet zorgen dat het verslag van glenn af is en dat ZIJ nu MOET zorgen dat het verslag klaar is en op tijd bij prisma (zijnde aanstaande dinsdag), alsook eist ze dat ze ervoor zorgt dat ze binnen de 14 dagen een antwoord van dig in handen heeft.

Wat betreft zijn penitentiair verlof. Mijn mening? Dat laatste is zowiezo iets wat niet haalbaar is, gezien het feit dat ook DIG eenzelfde, tergend trage manier van “werken” heeft…

Els heeft moeten toegeven dat de aanvraag van glenn idd al van in september was, dus dat zij de aanvraag heeft laten liggen tot eind november. (nadat glenn haar mijn teksten en verwijzingen onder de neus had geduwd en onder die van demeyer, die razend was)

Maar zei ze, en toen was ze al aan het huilen, ze heeft het niet met opzet gedaan, het is per ongeluk blijven liggen tussen de hopen andere papieren..

Van dossierinzage is  niet veel gekomen, omdat zijn dossier blijkbaar in de “hoofdstrafuitvoeringsrechtbank” te gent is, het enigste wat els heeft is het verslag van het huisbezoek dat ze uit het dossier had gepakt, en een paar weet ik veel nog documentjes.

Ook is uitgekomen dat Glenn maandag bij Els moet gaan, dit om het tweede deel van zijn levensverhaal te bespreken, zodat daar ook een verslag van kan gemaakt worden. Je moet weten dat men ons had wijsgemaakt dat de afhandeling van het ganse levensverhaal zogezegd twee maanden geleden door Joke Caesteker werd gedaan. Wat ons verbaasde aangezien Glenn zelfs geen gesprek had gehad over het tweede deel ervan, maar zogezegd had Joke zelf haar eigen verslag gemaakt over dat tweede deel van zijn levensverhaal.

Komt dus uit dat ook dit nog niet in orde is.

Heb dus weer wat werk vanavond, wil uitzoeken hoe het komt dat een onvolledig dossier bijgehouden wordt in gent, waar men er niks mee doet, en dat men pas terug naar pcb stuurt vier dagen voor de volgende surb.

Ook heb ik glenn gezegd dat wat vanmorgen gezegd is geweest wel goed is, maar dat daar uiteindelijk geen enkel tastbaar bewijs van is. Ik bedoelde daarmee dat we, zoals je zegt, van héél dichtbij zullen moeten opvolgen of de beloofde acties wel effectief gebeuren. Dat is dus oa mijn taak.

Het dossier krijg ik van zijn advocaten. Ook hier speel ik kort op de bal. Ik mail ze vandaag nog, niet met de vraag, maar met de mededeling dat ik maandagavond langsga om het dossier op te halen. Ik wacht niet totdat zij in actie schieten, ik laat het nu weten, tegen maandag moet ik het hebben.

Eigenaardig is wel dat de directie reageerde alsof zij van niks op de hoogte was. Volgens haar moet zij niet nog eens de psd controleren of ze hun taken wel doen, ze heeft al haar eigen werk.

Dit is vlug het eerste nieuws, er is nog het één en het ander waar ik effe moet over nadenken.

Oa ivm die uitgangsvergunningen, die zijn door de voorzitster van de commissie toegekend, en de einddatum is 24/01/10 (datum denk ik dat ze ten laatste terug moeten zijn van dig)

14:49 Gepost door Jaap Vandeurzen in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: brugge, gevangenissen, psycho-sociale dienst |  Facebook |

Commentaren

Over de 'agressiviteit' binnen de gevangenissen Beste X,

Het is prachtig dat heel deze problematiek in het openbaar wordt besproken.
Hoeveel mensen bevinden er zich nog in deze situatie ?
Want het gaat mij niet alleen om G. of M..

Hoeveel gezinnen, familieleden, geliefden en vrienden van gedetineerden zijn er op deze wijze niet getroffen ?
Hoeveel relaties en gezinnen werden er al niet gebroken ? Hoeveel mensen werden er al niet tot wanhoop of zelfmoord gedreven ?

Men spreekt steeds over de ‘agressiviteit van gedetineerden’ (en er zijn natuurlijk gedetineerden die agressief zijn of die op een bepaald moment een agressieve daad hebben gepleegd, en daardoor in de gevangenis zijn geraakt).

Maar door wie of wat wordt die agressiviteit in de gevangenis dikwijls veroorzaakt ?

Hoe voelt men zich als men gedurende maanden of jaren in een administratieve beerput vol met leugens en machtsspelletjes heeft gezeten?

Onze politieke leiders treden niet op terwijl het niet alleen de gedetineerden en de bewakers maar de hele samenleving aangaat.

Waarom is er zo weinig politieke belangstelling terwijl ook gedetineerden die bijvoorbeeld onvoldoende medisch verzorgd werden, vroeg of laat terugkeren in de samenleving ?

Gepost door: Morkhoven | 22-01-10

De commentaren zijn gesloten.