01-01-10

'Gevangenen moeten gratis televisie en ijskast krijgen'

prison_vivonne

14.5.2009 

Alle gevangenen moeten een gratis televisie en ijskast krijgen, en ze moeten in een klaslokaal - onder controle - op het internet kunnen. Dat meent de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTG) in zijn jongste jaarrapport, dat zopas bij de Kamercommissie Justitie werd ingediend. Het rapport is vernietigend voor de overheid.

De CTG overkoepelt de toezichtscommissies die aan elke gevangenis verbonden zijn en na moeten gaan of de leefvoorwaarden in de cellen voldoende menselijk zijn. De commissieleden kunnen altijd in de cellen voor controle op de naleving van de rechten van gedetineerden. Hun rapport is vernietigend voor de overheid.

De CGT, die nu onder de minister van Justitie valt, wil in de toekomst onder parlementaire voogdij komen en eist dat zijn commissies de minister van Justitie kunnen bevelen om een wantoestand binnen een bepaalde tijd recht te zetten. Dat kan nu niet. De CGT verwacht niet dat er snel verbetering komt in de aangeklaagde wantoestanden.

http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/aid831346/gratis-tv-in-alle-cellen.aspx/gratis-tv-in-alle-cellen/

 

 

18:38 Gepost door Jaap Vandeurzen in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gevangenen, gratis televisie en ijskast |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.